Новини ТІСІТ

Студенти ТІСІТ активні учасники дебатного клубу "ДеБАТЛ"

У суботу, 8 грудня, в приміщенні Українського дому «Перемога» в рамках проекту «Тернопіль – студентська столиця України» відбулось відкриття дебатного клубу «ДеБАТЛ».

Організатори проекту – громадська організація «Файне місто» та Тернопільська міська рада, мета проекту – позиціонувати Тернопіль як молодіжно-інтелектуальний центр України та сприяти покращенню ораторських здібностей молоді.

Відкрили захід вітальними словами начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту міськради Микола Круть, помічникміськогоголови Максим Черкашин та керівник громадської організації «Файне місто» Рустам Єргешов. Міський голова Тернополя Сергій Надал побажав учасникам плідної роботи.

Учасниками ігор були студенти з університетів Тернополя: ТНЕУ, ТНПУ, ТНТУ та ТІСІТ. 
Команду ТІСІТу представляли 8 студентів 1-4 курсів. Капітаном команди була студентка групи МА-41 Загородня Оксана.

Учасники клубу обговорювали актуальні для студентів теми: «Нічні клуби – спосіб відпочинку чи деградації», «Система освіти вищих навчальних закладів – можливість успіху в майбутньому чи застарілий механізм минулого?» та «Молодь до влади – необхідність». Найбільшого обговорення набула тема молоді та влади, студенти зуміли розмежувати як плюси, так і мінуси такої суперечки.
Палке обговорення тривало між парламентом і опозицією в темі «Нічні клуби – спосіб відпочинку чи деградація» де студенти ТІСІТу Витвіцький Іван і Цірка Тарас відстояли свою думку. Вони переконливо довели позицію, що клуби це спосіб відпочинку культурної і вихованої молоді, якою являється більшість молоді Тернополя. Завдяки цьому обговоренню команда ТІСІТу пройшла у фінал.

Активними були студенти ТІСІТ 4 курсу - Витвіцький Іван, Цірка Тарас, Загородня Оксана, Янчур Руслан, 3 курсу – Бендзо Наталя і Башук Максим. Активними та переконливими були студенти першого курсу Копець Алла і Жигальська Наталя. Команди гідно відстоювали свої позиції за що отримали заохочувальні подарунки.


 "Студенти ТІСІТ активні учасники дебатного клубу "ДеБАТЛ""    "Студенти ТІСІТ активні учасники дебатного клубу "ДеБАТЛ""

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.

Увійти