Новини Вищої Школи

Вступ до ВНЗ 2018: підбірка посилань, важливі нововведення

Вступ до вишу 2018: що потрібно знати?
Відповіді на найпоширеніші запитання абітурієнтів щодо вступу до вишів на освітній рівень бакалавра.

У 2018 році рейтингові списки абітурієнтів публікуватимуться на сайті системи vstup.osvita.ua

Вступна кампанія - 2018: основні новації. 
Новації спрямовані на вдосконалення нововведень, які були впроваджені минулого року.

Підбірка матеріалів щодо вступної кампанії 2018 від МОНУ

Детальніше ...

Рейтинговий відбір вступників у 2017 році

Відбір абітурієнтів до вишів у 2017 році відбуватиметься на підставі конкурсного бала та визначених пріоритетів.

Вступ у вищі навчальні заклади у 2017 році встановлений чинними Правилами прийому до вищих навчальних закладів, що затверджені наказом Міністерства освіти і науки України № 1236 від 13 жовтня 2016 року.

Під час вступної кампанії 2017 року вступ абітурієнтів до вищих навчальних закладів України відбуватиметься з урахуванням визначених вступником пріоритетностей заяв. При цьому вступники можуть подати до дев’яти заяв на місця державного та регіонального замовлення не більше ніж на чотири різні спеціальності. Подання заяв на навчання за контрактом не обмежується.

Кожній заяві вступник надає пріоритетність. Пріоритетність – це черговість заяв (від 1 до 9, де 1 є показником найбільш пріоритетної заяви), за якою визначається порядок вибору конкурсів у вищих навчальних закладах у яких вступник братиме участь. Зазначена вступником пріоритетність заяв не може бути змінена.

Пріоритетність застосовується під час зарахування на навчання для здобуття ступеня бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за державним або регіональним замовленням.

Рейтинговий список вступників формується за категоріями вступників в такій послідовності:

  • вступники, які мають право на зарахування за результатами співбесіди (тільки на основі повної загальної середньої освіти);
  • вступники, які мають право на зарахування за квотами (тільки на основі повної загальної середньої освіти);
  • вступники, які мають право на зарахування на загальних умовах.
Детальніше ...

Фулбрайтівські стипендії на навчання на магістерських програмах у США_Fulbright Graduate Student Program 2018-2019

Дорогі колеги, до 16 травня 2017 року фулбрайтівський офіс приймає анкети на конкурс Fulbright Graduate Student Program: http://www.fulbright.org.ua/uk/pages/19/student.html
Стипендії на навчання в американських університетах від одного до двох років на здобуття ступеня магістра. У конкурсі можуть брати участь студенти старших курсів, випускники ВНЗ.

Детальніше ...

Наукові конференції у 2017 році

Наукова соцмережа www.Science-Community.org об'єднує більше ніж 40.000 вчених з України, Росії, Білорусі, Казахстана та інших країн. Проект надає сервіси для моніторингу грантів, конференцій, наукових вакансій, журналів та наукпоп події, а також можливості для пошуку партнерів для наукових досліджень. 

Детальніше ...

Грантові можливості у громадському секторі

Ресурсний центр ГУРТ  надає актуальну інформацію про доступне фінансування, яке Ваша організація може отримати вже зараз, відгукнувшись на одну із цих пропозицій. Деталі за адресою: http://gurt.org.ua/news/grants/37491/

Детальніше ...

«Дуальна освіта стане мостом між ринком праці та українською освітою», – Лілія Гриневич

«Попередньо Мінфін готовий розглянути можливість надання фіскальних стимулів для бізнесу, що співпрацюватиме з навчальними закладами в рамках дуальної освіти, але ми маємо спільно створити працюючу модель». Про це зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час свого виступу на круглому столі «Дуальна освіта – виклик безробіттю. Як в Україні відродять виробничі професії».

«Розвиток дуальної освіти, коли в підготовці молодих фахівців беруть участь і навчальний заклад, і підприємство, може стати саме тим поштовхом, що необхідний українській освіті для підвищення якості навчання і її відповідності стандартам та запитам ринку праці», – додала Лілія Гриневич.

Детальніше ...

Умови прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2017 році зареєстровано в МінЮсті та розміщено на сайті МОН

На сайті Міністерсва освіти і науки України розміщено Умови прийому на навчання до вищих  навчальних закладів України в 2017 році. З текстом документу можна ознайомитись за посиланням.

Умови було затверджено  наказом Міністерства освіти і науки від 13 жовтня 2016 року № 1236 «Про затвердження Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2017 році» та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23 листопада 2016 року за номером №1515/29645.

Джерело: МОН

 

Детальніше ...

Онлайн! 19 жовтня о 17:00 МОН та громадські активісти презентують напрацювання до 7 статті законопроекту “Про освіту”

19 жовтня о 17:00 МОН та громадські активісти представлять фінальну версію поправок до 7 статті законопроекту “Про освіту”. Онлайн-трансляцію зустрічі здійснюватиме Освітній портал “Педагогічна преса”.

Над пропозиціями до законопроекту працювала робоча група у складі: Володимир Ковтунець – Перший заступник міністра освіти і науки України, Павло Хобзей – заступник міністра освіти і науки України, Наталія Бакуліна – конгрес національних громад України, Маргарита Араджионі – Інформаційно-методичний центр міжкультурної просвіти і толерантності, Ірина Брунова-Калісецька – Інформаціно-дослідний центр “Інтеграція та розвиток”, Аркадій Монастирський – голова Громадської ради з питань освіти національних меншин та громадські активісти – Тарас Шамайда, Михайло Свистович, Сергій Оснач та Оксана Заболотна.

Джерело: Педпреса - запис онлайн-трансляції та порівняльна таблиця поправок.

 

Детальніше ...
Підписатися на цей канал RSS

Увійти