Новини ТІСІТ

Семінар "Покращити енергоефективність міста може кожен"

11 травня Громадянська мережа ОПОРА провела навчальний семінар для студентів Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій на тему «Залучення грантової допомоги для покращення енергоефективності у місті». 

11 травня Громадянська мережа ОПОРА провела навчальний семінар для студентів Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій на тему «Залучення грантової допомоги для покращення енергоефективності у місті».

Під час заходу учасники обговорювали, як покращити свої житлові умови при існуючих тарифах: обмежувати себе в комфорті чи проводити енергоефективні заходи, щоб використовувати енергії стільки, скільки потрібно для того, щоб жити зручно. А також, як правильно поводитися з енергоресурсами.
В уявленні багатьох людей енергоефективність – суто технічна галузь, і проблеми у ній вирішуються впровадженням тих чи інших технологій. І справді, підвищення енергоефективності, наприклад, житлового будинку передбачає термоізоляцію будинку, встановлення індивідуальних теплових пунктів та нових лічильників, заміну вікон на енергоефективні. Але при цьому недостатньо лише технічних рішень. Потрібні і фінансові ресурси, які не завжди по кишені мешканцям.

Завдяки «Програмі енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду Тернополя», яка діє за принципом співфінансування, коли 70% оплачує міська влада, а 30% – мешканці, зробити свій будинок енергоефективним стало набагато легше.
Андрій Мартишко, місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА, зазначив: «Україна стане енергонезалежною лише тоді, коли споживачі будуть заощаджувати енергію. Коли кожен буде замислюватися над тим, чи комфортно він себе почуває з тією температурою повітря, яка є у його квартирі, чи варто її зменшити. Чи варто витратити один раз кошти на те, щоб зробити свій будинок енергоефективним, чи викидати гроші на вітер за спожиті послуги».
На згадку про семінар учасники отримали постери та листівки, розроблені за підтримки Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні».

ozio_gallery_jgallery
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.

Увійти